Yoga & meditatielessen

Yoga & meditatielessen

Naast therapie bieden we bij Gezondheidscentrum d’n Dippo ook yoga- en meditatielessen aan.

Centrum Carma
Carly Tervooren geeft al 20 jaar Hatha Yoga en meditatie lessen. Zij heeft de driejarige Yoga Opleiding Limburg gevolgd. Daarnaast heeft zij een vierjarige meditatietraining afgerond. Sindsdien volgt ze regelmatig bijscholing.
Hatha Yoga is een systeem van oefeningen waarmee we kunnen leren lichaam en geest weer met elkaar in evenwicht te brengen. Evenwicht tussen lichamelijke functies onderling en tussen denken, voelen en handelen. Door lichaamshoudingen, concentratie, ademhalingsoefeningen en ontspanningstechnieken wordt gewerkt aan een betere fysieke en mentale conditie.
Hatha Yoga is toegankelijk voor jong en oud, je hoeft niet lenig te zijn en het is niet prestatiegericht! Carly geeft les op de dinsdagavond, woensdagochtend en woensdagavond. Kijk voor meer informatie op haar site.

EQuilibrium
Hatha-Yoga is de vorm die aangeboden wordt door Jeannette Verbooy van EQuilibrium Maastricht. Jeannette is sinds 1986 oefentherapeut Mensendieck en combineert haar jarenlange kennis en ervaring als houdings- en bewegingstherapeut in de Yoga-lessen die zij geeft. In deze lessen wordt veel aandacht gegeven aan de regeneratieprocessen van het lichaam.
Door het beoefenen van Hatha-Yoga ontstaat er meer evenwicht tussen lichaam en denken. Bij regelmatige beoefening van Hatha-Yoga merk je naast een aantal fysieke voordelen ook een aantal mentale voordelen, zoals het verbeteren van je aandacht en concentratie en je ontwikkelt stabiliteit, evenwichtigheid en zelfvertrouwen. Jeannette geeft op maandagochtend les bij Gezondheidscentrum d’n Dippo. Kijk voor meer informatie op de site van EQuilibrium Maastricht.