Geschiedenis en naamgeving

Geschiedenis en naamgeving

De geschiedenis van d’n Dippo begint in 1939, wanneer een stuk grond in Klein Haasdal door lokale ondernemers wordt gekocht. Op het stuk grond wordt een groot pand gebouwd dat jarenlang zijn diensten bewijst aan de Boerenbond. Het pand fungeert als winkel, als opslagruimte en zelfs als danszaal tijdens een bevrijdingsfeest na de tweede wereldoorlog. Erik Eurelings, fysiotherapeut en huidige eigenaar van d’n Dippo koopt het pand in 2005 om er zijn fysiotherapiepraktijk en woonhuis in te vestigen.

Het voormalige Boerenbondpand blijkt in de volksmond beter bekend te zijn als d’n Dippo, een verbastering van ‘het depot’ omdat het jarenlang dienst heeft gedaan als opslagruimte voor de Boerenbond. Een verbouwing van ruim een jaar volgt, waarbij het hele pand grondig wordt gerestaureerd en zoveel mogelijk in zijn originele staat wordt teruggebracht, maar dan wel met de huidige bouweisen. Rond 2010 worden de voormalige praktijkruimte en parkeerplaats te klein en wordt voor uitbreiding gekozen. Tijdens de verbouwing van de privéwoning tot praktijkruimte wordt besloten om van de praktijk een gezondheidscentrum te maken.

Over de naam van het gezondheidscentrum wordt niet lang nagedacht, dat moet ‘d’n Dippo’ worden. Een modern ‘depot’ van zorgverleners!