Limburg in beweging

Limburg in beweging

Van eind maart t/m eind september 2020 en van februari t/m april 2021 was onze fysiotherapeut Erik Eurelings dagelijks in het tv-programma Limburg in Beweging op L1 te zien. Gedurende een half uur voerde Erik diverse oefeningen uit die werden aangevuld met wetenschappelijke onderbouwing door neurowetenschapper Björn Crüts en voedingsadvies door diëtist Dirk Verbaak. Het programma werd ontwikkeld om de conditie van Limburgers op peil te houden toen ze vanwege de corona crisis veel binnen moesten zitten.

Het doel van Limburg in Beweging was duidelijk: een tv programma maken om mensen in de tijd van de Corona-crisis te bereiken, te motiveren, en te enthousiasmeren om fit te worden of fit te blijven.

We wilden graag een origineel format ontwikkelen waarin een duidelijke link met fysiotherapie en wetenschap werd gelegd. Ons programma moest zo goed mogelijk een therapiesessie evenaren, wetenschappelijk onderbouwd zijn en motiverend werken. Het programma was een groot succes en zelfs buiten Limburg deden veel mensen mee.

Alle eerder uitgezonden afleveringen zijn terug te vinden via you tube. Kijk op het filmpje op onze facebookpagina om te zien wat we met Limburg in Beweging bereikt hebben (zet wel het geluid aan)!