Kunstexpositie

Kunstexpositie

In d’n Dippo is elk kwartaal een expositie te vinden van een lokale kunstenaar. Tot en met eind december zijn de werken van Jos Lempers te zien in de praktijk. Tijdens de openingstijden kunt u alle werken bekijken. Ook wanneer u geen afspraak heeft, mag u ons gezondheidscentrum binnenlopen. De kunst in de hal, gangen en wachtkamers is voor iedereen toegankelijk. 

Jos Lempers is kunstenaar en gediplomeerd restaurateur van schilderijen en papier. Tijdens zijn studententijd volgde hij lessen bij kunstenaar H. van der Cruijsen, waarmee hij glasobjecten maakte. Zijn werk als restaurateur, en lessen bij diverse kunstenaars hebben hem ertoe gebracht zelf te gaan schilderen. Eerst figuratief, maar dat lag te zeer in de lijn van zijn restauratiewerk. In het werken met kleur en abstractie ligt zijn echte passie.

Jos werkt meestal pasteus en kleurrijk met uitgesproken felle en warme kleuren. Deze kleuren staan voor energie en emotie. Zijn doeken zijn soms gewaagd maar altijd expressief. Gevoel en intuïtie zijn de eigenlijke leidraad in zijn werk. Op zijn website vindt u meer info over hem en zijn schilderijen.