Kunstexpositie

Kunstexpositie

In d’n Dippo is elk kwartaal een expositie te vinden van een lokale kunstenaar. Vanaf mei is het werk van Maria Duimel te bewonderen.

Maria is oorspronkelijk afkomstig uit Delft, maar woont al ruim 35 jaar in Klimmen. Zo’n 25 jaar geleden heeft zij enkele jaren teken- en schilderles gevolgd bij de Fijnschilderschool van Jo van den Brand in Valkenburg. Toegepaste technieken: aquarel en olieverf.
Vervolgens heeft zij de Kunstacademie Maasmechelen afd. schilderen gevolgd en daar eveneens de specialisatiegraad behaald. Tegenwoordig is zij aangesloten bij Expresssiegroep De Ruif in Elsloo. Haar inspiratie haalt zij o.a uit de natuur. Foto’s die zij maakt worden (erg) uitvergroot en dienen als uitgangspunt voor schilderijen. Tijdens het schilderproces, met acrylverf, ontwikkelt dit gegeven zich tot abstracte schilderijen, waarbij een gelaagdheid zichtbaar blijft.

Tijdens de openingstijden kunt u alle werken bekijken. Ook wanneer u geen afspraak heeft, mag u ons gezondheidscentrum binnenlopen. De kunst in de hal, gangen en wachtkamers is voor iedereen toegankelijk.