Diëtheek Zuid-Limburg

Diëtheek Zuid-Limburg

Diëtheek Zuid-Limburg is een moderne diëtistenpraktijk gevestigd in Gezondheidscentrum d’n Dippo. Naast Schimmert zijn er ook locaties in Heerlen, Maastricht en in het Heuvelland. Johan Bruijnen (diëtist en gezondheidswetenschapper) is de praktijkhouder van de Diëtheekvestigingen in Zuid-Limburg. Hij en Audrey Mennink-Houben zijn werkzaam bij Gezondheidscentrum d’n Dippo.

U kunt bij Diëtheek terecht voor alle vragen over voeding, dieet en een gezonde leefstijl. U kunt terecht voor een dieetadvies bij onder andere diabetes, hart- en vaatziekten, te hoog cholesterolgehalte, hoge bloeddruk, obesitas en overgewicht, COPD en andere longziekten, ondergewicht, ondervoeding, maag/darmproblemen en prikkelbare darmsyndroom, nierziekten, voedselovergevoeligheid en eetproblematiek.

Hiernaast zijn we extra gespecialiseerd in oncologie (kanker), zowel tijdens als na de behandelingsfase, (geriatrische) revalidatie, kinderen en overgewicht, begeleiding vóór en na een maagverkleiningsoperatie, (top)sport en orthomoleculaire diëtetiek. Er zijn verschillende behandelingsmogelijkheden. Er wordt altijd, samen met u, een advies op maat opgesteld. Bovendien werken we graag samen met de andere zorgverleners in Gezondheidscentrum d’n Dippo zodat we u zo optimaal mogelijk kunnen behandelen.

Binnen de praktijk wordt gewerkt met moderne en geavanceerde apparatuur, waarmee niet alleen uw gewicht, maar ook uw lichaamssamenstelling, zoals vetpercentage, spiermassa en stofwisselingssnelheid gemeten kunnen worden.

Diëtetiek (dieetadvies) wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Dit betekent dat u recht heeft op 3 behandeluren per kalenderjaar. Vergoeding uit de basisverzekering gaat ten koste van het eigen risico. Kinderen onder de 18 jaar betalen geen eigen risico. Mocht hierna nog extra behandeltijd nodig zijn, dan wordt via de aanvullende verzekeringen vaak nog extra dieetadvisering vergoed. Vergoeding uit de aanvullende verzekering gaat niet ten koste van het eigen risico.
Dieetadvisering voor chronische patiënten met bijvoorbeeld diabetes, hart- en vaatziekten of COPD wordt volledig vergoed vanuit de ketenzorg. Deze vergoeding gaat ook niet ten koste van het eigen risico.

Audrey is elke maandag in de even weken in d’n Dippo en Johan is elke dindag- en donderdagmiddag in de oneven weken in d’n Dippo. Een afspraak maken gaat gemakkelijk via klantencontact van Diëtheek (088-4253600). Uitgebreide informatie over de praktijk kunt u nalezen op onze website.

Wilt u direct contact opnemen?
Mail: j.bruijnen@dietheek.nl of heerlen@dietheek.nl
Telefoon: 088-4253600 of 06-48611331
Website: www.dietheek.nl en www.dietheek.nl/maastricht-heuvelland