Arts musculoskeletale geneeskunde Janssen

Arts musculoskeletale geneeskunde Janssen

Arts musculoskeletale geneeskunde (voorheen orthomanuele geneeskunde) Richard Janssen is gespecialiseerd in onderzoek en behandeling van klachten van het “bewegingsapparaat” zoals rugpijn, nekpijn, pijnklachten aan spieren of gewrichten van armen en benen. Ook klachten als migraine, duizeligheid, oorsuizen of tintelingen kunnen van het bewegingsapparaat komen. Centraal staat het onderzoek van de gewrichten. Een arts voor musculoskeletale geneeskunde vindt het stellen van de juiste diagnose van groot belang voor het instellen van de juiste therapie. Het blijkt namelijk, dat de oorzaak van veel klachten gezocht moet worden in een stoornis van de beweeglijkheid van een gewricht. Dit laatste wordt ook wel een “blokkering van het gewricht” genoemd.

Als er sprake is van blokkeringen vindt men bij een patiënt vrijwel altijd meerdere blokkeringen. Ook komt het voor dat een blokkering in de nek de oorzaak is voor pijn onder in de rug. Andersom is ook mogelijk, en ook blokkeringen in bijvoorbeeld de voeten kunnen de stand van de wervelkolom beïnvloeden en zo rug of nekklachten veroorzaken. Daarom vind Richard Janssen het van groot belang om altijd een totaalbeeld van uw toestand te hebben.

Een blokkering kan het meest effectief behandeld worden door middel van een “manipulatie”. Dit is een handgreep waarbij een kleine zeer snelle beweging wordt gemaakt waardoor de bewegingsbeperking van het gestoorde gewricht wordt hersteld. Ook effectief is “mobilisatie” van een gewricht waarbij een kleine langzame beweging wordt gemaakt ter herstel van de beweeglijkheid. Een ander aspect van het behandeltraject dient te bestaan uit preventie, dat wil zeggen maatregelen die moeten voorkomen dat de blokkeringen en daarmee de klachten terugkomen. Dit is afhankelijk van de oorzaak van het ontstaan van de blokkeringen en deze oorzaak moet dan ook worden opgespoord. Daarom is de diagnostiek zo belangrijk. Buiten het stellen van een diagnose en instellen van behandeling kunnen er adviezen of andere therapievormen gegeven worden welke het terugkeren van blokkeringen voorkomen.

De musculoskeletale geneeskunde is geen alternatief voor reguliere geneeskunde, doch uitsluitend een diagnostische en therapeutische aanvulling op de orthopedische en neurologische benadering van het bewegingsapparaat. De musculoskeletale geneeskunde wordt daarom “additief”, aanvullend, genoemd.

Van maandag- t/m donderdagochtend is Richard Janssen in d’n Dippo aanwezig. Uitgebreide informatie over zijn praktijk vindt u op zijn website. Wilt u direct contact opnemen?

Mail: info@artsmanueel.nl
Telefoon: 045-5778608