Verloskundige praktijk Meerssen e.o.

Verloskundige praktijk Meerssen e.o.

Ben je zwanger of wil je graag zwanger worden?

Verloskundige praktijk Meerssen begeleidt je graag in deze bijzondere fase van je leven!
Met een combinatie van ervaring, professionaliteit en passie voor het mooie vak verloskunde, bieden zij jullie persoonlijke verloskundige zorg. Je kunt bij hen terecht als je zwanger bent, maar ook als je nog niet zwanger bent, maar wel een kinderwens hebt. Tijdens het kinderwens spreekuur geven zij persoonlijk advies over gezond zwanger worden en zijn. Ze vertellen hoe je de kans vergroot op het krijgen van een gezonde baby en je kunt je vragen, wensen, angsten en/of twijfels bespreken.

Tijdens de zwangerschap volg je bij verloskundige praktijk Meerssen een persoonlijk zorgpad.
De eerste echo zal gemaakt worden als je tussen de 7 en 8 weken zwanger bent. Tijdens deze eerste controle kun je al je vragen stellen, krijg je tips, advies en informatie over vele belangrijke aspecten in de zwangerschap en wordt er vooruitgeblikt op de negen maanden die gaan volgen. Bij elke afspraak worden een aantal controles bij de moeder gedaan, er wordt naar het hartje van de baby geluisterd en middels echo’s en uitwendig onderzoek wordt de groei van je baby in de gaten gehouden. Jullie worden voorbereid op de bevalling en de kraamtijd die zal volgen, hierbij wordt met persoonlijke wensen ten alle tijden rekening gehouden.

Tijdens het begeleiden van een bevalling, houden de verloskundigen de conditie van moeder en de baby continu goed in de gaten. De gewenste ondersteuning en begeleiding tijdens een bevalling is voor iedereen uniek. Daarom worden deze wensen tijdens de zwangerschap al met jullie besproken, op deze manier kan er een persoonlijke begeleiding geboden worden tijdens deze bijzondere gebeurtenis in jullie leven.

In het kraambed komen ze zowel moeder als baby thuis controleren. In de eerste 8 dagen na de geboorte komen ze een aantal keer langs en indien nodig ook op dag 10. Dit is bijvoorbeeld het geval na een keizersnede of als extra gewichtscontrole van de baby.
Tijdens deze visites geven ze voedingsadvies en controleren ze het gewicht, de kleur en het welbevinden van je baby. Daarnaast controleren ze de moeder, waarbij aandacht is voor zowel het lichamelijk als psychische aspect.

Ook kun je bij hen terecht voor informatie over verschillende soorten anticonceptie. Zowel voor het voorschrijven van recepten als voor het plaatsen/verwijderen van spiraaltjes.
Iedere vrouw is anders qua lichaam en wensen. Daarom is het goed om van te voren te bespreken welke vorm van anticonceptie het beste bij jou past. Samen met de verloskundigen kun je de diverse anticonceptiemethoden doornemen, als ook jouw wensen, jouw verwachtingen en eventuele medische bijkomstigheden. Op deze manier kun je een weloverwogen keuze maken.
Ook als je niet zwanger bent geweest of als je niet bekend bent bij verloskundigepraktijk Meerssen kun je bij hen terecht voor een apart anticonceptie consult. Dit gesprek zal ongeveer een half uur duren. Bij het plaatsen van spiraaltjes zorgen ze dat elke vrouw de juiste informatie heeft ontvangen, dat al haar vragen beantwoord zijn en dat ze zich op haar gemak voelt. Na het plaatsen van het spiraaltje is de mogelijkheid om met een echo te bekijken of de spiraal op de juiste plek in de baarmoeder zit.

Verloskundigepraktijk Meerssen e.o. heeft op dinsdagavond spreekuur in onze praktijk.
Meer informatie over verloskundigepraktijk Meerssen kun je vinden op: www.vpmeerssen.nl

Mail: info@vpmeerssen.nl
Telefoon: 043-3642570
Spoednummer: 06-54306425